WIFI QR code genereren

Deel je WIFI makkelijk met je vrienden, familie en klanten

Maak hier je WIFI QR code

Vul je netwerknaam in (SSID)


Vul het wachtwoord in (WPA2)

 

Eenvoudig en veilig je WIFI wachtwoord delen

Als je bezoek over de vloer krijgt wordt je meestal als eerste gevraagd naar het WIFI wachtwoord. Want dat is tegenwoordig een eerste levensbehoefte, zo lijkt het wel. Natuurlijk ben jij dat wachtwoord al lang weer vergeten, dus ga je weer op zoek naar die piepkleine sticker achterop je modem. Dat ze daar nog niks anders op hebben bedacht. Gelukkig hebben wij de oplossing met onze QR code generator!

Hoe gebruik ik de WIFI QR code?

Met de meeste smartphones kan je een QR code scannen die de gegevens van je WIFI-netwerk bevat. Dat doe je door de camera-app te openen van je telefoon en op de code te richten. Je krijgt een pop-up melding in beeld met de vraag of je met het wifi-netwerk wilt verbinden. Veel makkelijker dan een wachtwoord.

Gratis je WIFI QR code genereren
Een QR code. Scan hem met de camera van je telefoon!

Hoe maak ik een WIFI QR code aan?

Heel simpel. Je vult in het onderstaande formulier de naam van het netwerk en het wachtwoord in en drukt op “Genereer WIFI QR code”. Vervolgens krijg je in een nieuw tabblad je zelfgemaakte WIFI QR code te zien. Die kan je direct afdrukken of met de rechtermuisknop “opslaan als” en dan in een mooi pamflet plakken voor in je bedrijfskantine of restaurant bijvoorbeeld.

Hoe veilig is een QR code?

Iedereen kan een QR code ontcijferen, dus hang de code niet voor het raam tenzij je het niet erg vind dat iedereen op je WIFI kan inloggen. Plak de code bijvoorbeeld op het modem of de router, in de meterkast, de deur van een keukenkastje of op een handige plek in je bedrijfskantine of restaurant.

Is jullie QR generator veilig?

Ja. Bij het genereren van een QR code verstuur je namelijk geen gegevens naar onze server of website. De afbeelding zelf wordt gegenereerd door de Google Charts api. Na het verzenden van je verzoek wordt de afbeelding gedownload en getoond in je webbrowser; de data is daarna niet meer beschikbaar voor anderen. Het verzenden van je verzoek naar Google gaat via een versleutelde HTTPS verbinding.