Glasvezel in Woudsend
is dichterbij dan ooit!

Waarom over op glasvezel?

 • Vrije keuze van provider
 • Gelijke upload en download snelheid
 • Minder storingen dan ADSL of kabel internet

Glasvezel aanleg in Woudsend: bijna rond

De Fryske Mienskip op Glas wil heel graag glasvezel internet aanleggen in Woudsend. Als minimaal 35% van de inwoners zich voor 8 juni aanmeldt gaat de aanleg door. Maar welke aanbieder moet je kiezen? Bekijk en vergelijk hier alle providers en meldt je nu aan!

Waarom glasvezel internet in Woudsend?

Met glasvezelinternet heb je geen last van een haperende verbinding en is er minder kans op storingen. De upload- en downloadsnelheid zijn hoger en daarom kan je meer verbindingen tegelijk gebruiken. Netflix kijken in 4K terwijl je kinderen boven gamen? Dat is met glasvezel internet geen probleem.

Waarom nu overstappen?

 • €250 korting op de glasvezel aansluiting
 • Geen aansluitkosten voor huurders
 • Contractduur van 12 maanden
 • Project gaat door bij 35% deelname
 • Aanmelden voor 8 juni 2020
 • Open netwerk van De Fryske Mienskip op Glas
 • Meer keuze uit providers: Open netwerk

Klaar voor de toekomst

Snel en stabiel

Geen monopolie
vrije keuze van aanbieder

Glasvezel aanbieders vergelijken

Wij hebben alle glasvezel internet providers voor jou vergeleken. Delta en Caiway springen er uit door hun voordelige abonnementen en uitstekende klantenservice. Hieronder lees je onze bevindingen.

Logo delta glasvezel internet provider

Waarom Delta glasvezel?

Delta wordt goed beoordeeld door de Consumentenbond. De klantenservice is uitstekend en met het flex abonnement kan je op elk moment schakelen in alle opties.

Snelste glasvezel provider: Delta

Delta biedt het snelste glasvezel internet abonnement met wel 1 Gbps upload- en downloadsnelheid aan. Ideaal voor gezinnen met grootverbruikers en bedrijven zoals hotels of kantoren met thuiswerkers.

Flexibel glasvezel abonnement

Met het flexibele glasvezel abonnement van Delta kan je op elk moment de internetsnelheid verhogen of verlagen en extra opties en kanalen in- en uitschakelen. Zo betaal je nooit teveel.

Fox Sports Eredivisie – gratis bij 90 zender pakket

Televisie kijken doe je bij Delta al voor €10,00 per maand. Ben je voetbalfan? Ga dan voor het 90 zender pakket van €15,00. Dan krijg je Fox Sports Eredivisie en Fox Sports Go er gratis bij!

Logo Caiway glasvezel internet provider

Waarom Caiway glasvezel?

Caiway is na Ziggo en KPN de grootste internetprovider van Nederland en levert al meer dan 30 jaar snel en stabiel internet aan ruim 200.000 klanten. En dat voor een eerlijke prijs.

Goedkoopste glasvezel provider: Caiway

Caiway heeft het goedkoopste glasvezel internet met alleen internet. Voor €41,95 per maand heeft u een glasvezel abonnement met een snelheid van 150 Mbps upload- en downloadsnelheid.  

Hoge welkomstkorting – tot €25,00 per maand goedkoper

Als je nu een glasvezel abonnement inclusief TV afsluit bij Caiway, krijg je de eerste 2 maanden een leuke welkomstkorting op je abonnement waardoor je in totaal €50,- korting krijgt in het eerste jaar.

Fox Sports Eredivisie – vanaf €2,50 per maand

Bij de abonnementen Slim en Snel krijg je een tweede TV ontvanger gratis én betaal je veel minder voor Fox Sports Eredivisie – die heb je bij het abonnement Snel al voor €2,50 per maand!

Liever een gratis adviesgesprek?

Waarom aanmelden via Forcys

Glasvezel afsluiten via Forcys levert minder kopzorgen. Voordat je overstapt weet je precies waar je aan toe bent en waar de valkuilen liggen.

Eerlijk en onafhankelijk advies

Bij Forcys krijg je gratis een eerlijk en onafhankelijk advies. Wij pushen niet: als glasvezel in uw situatie geen voordelen geeft, geven we dat direct aan.

Ervaring met internet

Als leverancier van VDSL en glasvezelinternet aan zakelijke klanten en door onze jarenlange ervaring met internetproviders als Ziggo en KPN weten wij jou precies uit te leggen wat de voor- en nadelen zijn van glasvezel.

Verstand van zaken

Ons team in Friesland bestaat uit 5 opgeleide techneuten die verstand hebben van computers, IT en internetverbindingen. Ook de technische verschillen tussen jouw huidige verbinding en glasvezel kunnen we duidelijk uitleggen.

Financieel voordeel

Meld je bij ons voor 8 juni aan voor glasvezel internet en maak gebruik een van de acties:

 • Forcys doneert €10,- aan een lokale vereniging van jouw keuze.
  Dit bedrag wordt verdubbeld als de grens wordt gehaald.
 • Ontvang een kortingsbon van €25 op producten en diensten van Forcys.
  Denk bijvoorbeeld aan internet-kabels, WiFi-versterkers en meer.

Actie Help de horeca

Om de horeca in deze moeilijke corona tijden te steunen, is er in samenwerking met Delta en Caiway een actie opgezet om lokale horecabedrijven te steunen. Zo doe je mee:

 1. Meldt je aan voor glasvezel bij Forcys
 2. Overtuig iemand anders om glasvezel te nemen
 3. Stuur binnen 7 dagen een mail naar vriendenactie@deltafibernetwerk.nl
  Vermeld je:
  • Voornaam en achternaam
  • Postcode en huisnummer (met eventuele toevoeging)
  • Gewenste horecagelegenheid (moet op www.helpdehoreca.nl vermeld staan op het moment van uitdleen van de bonnen)
  • Naam, postcode en huisnummer van de door jou overtuigde klant óf van de klant die jou overtuigd heeft.
   Let op: beide partijen moeten deze mail correct versturen, anders geen bon

Klinkt dit te veel om te onthouden? Geen nood, wij houden je na jouw aanmelding per mail op de hoogte.

Forcys ondersteund lokale verenigingen

Als lokale onderneming willen wij de lokale verenigingen van woudsendsteunen door deel te nemen aan de actie voor verenigingen. Wanneer je je bij Forcys aanmeld voor glasvezel, doneren wij €10,- aan de clubkas van de lokale vereniging.

Gaat het glasvezelproject door, dan wordt dit bedrag nog eens verdubbeld.

Advies krijgen over glasvezel

Glasvezel adviesgesprek

De werknemers van Forcys geven jou graag advies over glasvezel. Wij informeren jou zo compleet en eerlijk mogelijk, zodat je een goede keuze kunt maken tussen glasvezel providers.

Plan een adviesgesprek in

Vanwege de corona epidemie voeren wij de meeste adviesgesprekken per telefoon of videoconferentie zoals Microsoft Teams en Zoom. Langskomen in de winkel of een afspraak aan huis is ook mogelijk.

Plan een adviesgesprek in

Vanwege de corona epidemie voeren wij de meeste adviesgesprekken per telefoon of videoconferentie zoals Microsoft Teams en Zoom. Langskomen in de winkel of een afspraak aan huis is ook mogelijk. Je kunt zelf een datum en een tijd inplannen.

Advies over glasvezel internet van Forcys
Boudewijn, Bas, Hessel, Niels en Lariza adviseren Woudsend over glasvezel

Corona maatregelen

Voor het voeren van de adviesgesprekken houden we rekening met de actuele coronamaatregelen. We proberen contact zoveel mogelijk te voorkomen door onze gesprekken voornamelijk telefonisch of met videoconferentie zoals Microsoft Teams of Zoom te voeren.

Toch een persoonlijk gesprek

Wilt u toch een persoonlijk gesprek met een adviseur? Dat kan in de winkel of bij u thuis. Dan nemen wij de volgende maatregelen:

 • Alle aanwezigen zijn ten minste 2 weken vrij van klachten
 • Er zijn niet meer dan 3 personen inclusief de adviseur aanwezig
 • We blijven op 1.5 meter afstand

Actuele informatie van het RIVM over het coronavirus

Waar kan ik uit kiezen?

Voor de eerste twaalf maanden kan je kiezen uit 4 aanbieders. Na de eerste twaalf maanden wordt het glasvezelnetwerk opengesteld en ben je vrij om het abonnement op te zeggen of een andere aanbieder te kiezen.

Jouw woning of bedrijf heeft dan wel een glasvezelverbinding, waardoor je in de toekomst verzekerd bent van supersnel internet. Ook heb je kans dat KPN en Ziggo van het open netwerk gebruik gaan maken en hun diensten aan gaan bieden.

Zelfs al wil je nog niet helemaal overstappen of nog niet afscheid nemen van KPN of Ziggo kan het een goede investering zijn om glasvezel bij jou aan te laten sluiten. Voor een totale investering van €763,40 heb je een glasvezelaansluiting + 1 jaar 150 Mbit internet inclusief aanleg en gratis monteur.

Een pakket met alleen glasvezel internet (€41,95) is bijvoorbeeld te combineren met Ziggo kabel TV (€18,70) , zodat je Ziggo Sport gratis kan blijven gebruiken. Dan heb je internet + televisie voor €60,65 per maand.

Beste keuze voor particulieren

 • CaiWay: na KPN en Ziggo de grootste aanbieder van Nederland.
 • Delta: flexibel, maandelijks aan te passen, scoort goed bij consumentenbond.
 • Online: het voormalige Fiber.nl

Beste keuze voor particulieren

 • Delta: bij het Flexpakket van Delta kan je kiezen voor een Businesspack met een Vast IP-adres, extra telefoonlijn en BTW-specificatie. Het Businesspack kost 10 euro incl. BTW per maand.
 • Helden van Nu: Alternatief van Delta. Minder flexibel, maar meer zakelijk gericht.

Glasvezel keuzehulp: In 3 stappen kiezen

Glasvezel abonnement samenstellen

Stel hier je glasvezel abonnement samen. Klik op de gewenste leverancier of klap ze beide uit om de abonnmenten met elkaar te vegelijken.


Veelgestelde vragen over glasvezel

Ik wil glasvezel. hoe meld ik mij aan?

Kies op deze pagina een provider. stel je abonnement samen en onderteken het bestelformulier. Je kunt ook een gratis adviesgesprek aanvragen met een van onze adviseurs.

Is glasvezel duurder dan KPN of Ziggo?

Vanaf €41,95 heb je een alleen-internet abonnement en vanaf €49,50 heb je een internetabonnement inclusief TV (€51,50 inclusief telefonie). Als je nu minder betaald bij KPN of Ziggo, ben je met glasvezel duurder uit. Met glasvezel investeer je echter in een toekomst met sneller en stabieler internet – bovendien, als je nu overstapt bespaar je €250 op de aansluitkosten en een (particulier) huurder betaalt helemaal geen overstapkosten.

In de toekomst wordt het netwerk verder opengesteld voor onafhankelijke aanbieders en met een groter aanbod krijgt u meer keus en heeft u een hogere kans op lagere prijzen in de toekomst.

Onze ervaring heeft geleerd dat KPN-klanten meestal goedkoper uit zijn bij de overstap naar een glasvezel. Ziggo-klanten zijn soms iets goedkoper uit. Indien je waarde hecht aan de Ziggo Sport zenders dan zal de overstap waarschijnlijk duurder voor jou uitvallen.
Tip voor Ziggo klanten: In sommige gevallen pakt het gunstig uit om het huidige Ziggo-abonnement te downgraden naar alleen TV (€ 18,70 of € 26,95) en daarnaast glasvezelinternet te nemen voor bijvoorbeeld € 41,95. Zie voor Ziggo Alleen-TV-abonnementen https://ziggo.nl/televisie/kabel-tv en https://ziggo.nl/televisie/tv-start

Ik heb nog een huidig abonnement, ga ik dubbel betalen?

Nee. Om dubbele kosten te voorkomen mag je bij de nieuwe provider de start van het abonnement uitstellen tot uw oude contract is afgelopen. Dit heet uitgesteld leveren. Uitstellen mag tot maximaal 1 jaar na het zetten van jouw handtekening en uiteraard gaan de 12 maanden van het nieuwe abonnement in vanaf de overeengekomen leverdatum.

De aansluitkosten van €250,00 en het inschrijfgeld van DFM op glas van €10,00 per jaar moet je wel bij de start van het project betalen.

Ik kan mijn abonnement ook online afsluiten, is dat niet makkelijker?

Er zijn inderdaad meerdere websites die adviseren over de nieuwe glasvezelproviders. Het merendeel van deze websites is erop gericht om de goedkoopste aanbieder te vinden in vergelijking met jouw huidige abonnement. Er wordt echter niet met alle voor- en nadelen van de glasvezelabonnementen rekening gehouden. Onze adviseurs houden daar wél rekening mee.

Je kunt bij ons ook terecht met al jouw technische vragen, zoals bijvoorbeeld over de bekabeling in jouw woning of over de beste manier om jouw WiFi-ontvangst in jouw owning te verbeteren.

Door bij Forcys in te schrijven kan je ook deelnemen aan acties die de lokale horeca en verenigingen ondersteunen.

Waarom leveren Ziggo en KPN niet op het glasvezelnetwerk?

Zowel Ziggo als KPN hebben hun eigen netwerken die voor een deel al bestaan uit glasvezel. Zij hebben echter niet de intentie om dit overal te leggen, omdat dat alleen rendabel is als een groot gedeelte van de gemeenschap hierin wil investeren. Zij verkopen natuurlijk liever abonnementen via hun eigen bestaande kabelnetwerken dan mee te moeten investeren in nieuwe glasvezelkabels. Als het ons lukt om de 35% grens voor 8 juni te halen dan komt er glasvezel en is er een goede kans dat deze grote providers die nu niet mee willen doen straks wel hun diensten aanbieden via het open glasvezelnetwerk van DFM op glas.

Kan ik niet wachten totdat KPN en Ziggo zelf glasvezel hebben aangelegd?

Dat kan je waarschijnlijk nog heel lang wachten. KPN en Ziggo zullen hun bestaande netwerken nog zo lang mogelijk gebruiken. Tot op heden hebben zij in de buitengebieden nog nooit geïnvesteerd in sneller internet. Dat gebeurt op dit moment alleen in grote steden zoals Amsterdam en Den Haag. Daar zal KPN de komende jaren glasvezel tot in de woning aanleggen. Het kan nog jaren duren voor de kleinere plaatsen aan de beurt zijn.

Ik heb net een aanbod gekregen van mijn huidige provider. Kan ik daar niet beter op ingaan?

Het is logisch dat jouw huidige provider zijn klanten probeert te behouden door een aanbieding te doen. Meestal geven ze enkele maanden korting op jouw huidige abonnement of krijg je een paar maanden wat extraatjes. De keus komt uiteindelijk neer op kort gewin of investeren in de toekomst.

Heb je twijfels of vragen? Wij geven eerlijk advies en zullen het ook eerlijk vertellen als het beter is om bij jouw huidige provider te blijven.

Gaat de aannemer een goot graven in mijn tuin?

Nee, dat is niet nodig. De glasvezelkabel wordt in jouw straat onder de stoep aangelegd. Als de hoofdleiding is aangelegd zal de aannemer contact met jou opnemen voor het maken van een afspraak om de kabel tot in jouw huis te leggen. In jouw (sier)tuin wordt de kabel niet ingegraven, maar wordt er met een gestuurde grondboor (ook wel grondraket) een tunneltje van enkele centimeters doorsnee naar de woning “geschoten” waardoor de glasvezelkabel wordt getrokken. Vlak voor de gevel wordt de grondraket opgegraven en zal de nieuwe kabel naar binnen worden gebracht. Die wordt meestal aangesloten in de meterkast.

Deel ik mijn internetsnelheid met anderen?

Nee. Iedere woning en bedrijf krijgt zijn eigen aansluiting (in feite 1 actieve kabel en 1 reserve kabel) vanaf de wijkcentrale (de POP).

Moet er een nieuwe kabel worden aangelegd voor de televisie?

Voor ADSL klanten
Als je nu internet en televisie via de telefoonkabel binnenkrijgt (Bijvoorbeeld KPN, Tele2, XS4all of Telfort) dan zijn de kabels in huis al geschikt voor de producten van de glasvezelproviders. Vaak zijn de binnenkabels dan al UTP of is er een Powerline adapter aangesloten achter de TV.
Voor Ziggo klanten
Als de televisie nu is aangesloten met een coax kabel (Ziggo) dan zijn die niet geschikt voor het aansluiten van de televisieontvangers van de glasvezelproviders. De beste manier is om de coax-kabel te vervangen door een UTP kabel, maar je kan er ook voor kiezen om het op te lossen met een Powerline Adapter, hiermee kan eventueel ook jouw Wi-Fi-signaal verbeterd worden.
Voor het vervangen van de coaxkabel werken wij nauw samen met een installatiebedrijf uit jouw regio. Voor het vervangen van de coaxkabel op een professionele raden wij jou aan om eerst de mogelijkheden met ons te bespreken. Een alternatieve oplossing is om Ziggo te behouden naast het nieuwe glasvezelabonnement. Zie ook punt 2.

Mijn internet is snel genoeg; waarom zou ik overstappen op glasvezel?

Voor veel mensen zullen de huidige internetsnelheden inderdaad voldoende zijn, maar camera- en TV-beelden worden steeds scherper, we maken meer foto- en filmmateriaal dan ooit te voren, werken op afstand en in de cloud, videobellen en bellen via het internet en slaan dit tot slot allemaal in de cloud op.

Een van de gevolgen van de corona-epidemie was het intensiever gebruik van video-streaming diensten zoals Youtube, netflix en Videoland; ook werden meer lessen en vergaderingen d.m.v. videoconferentie als Teams en Zoom gevoerd. In die periode van intensief gebruik waren er dagelijks landelijke storingen op het ADSL en kabel netwerk, was de internetsnelheid veel lager en werd zelfs Netflix gevraagd om de kwaliteit van hun streaming diensten te verlagen om de druk op het netwerk te verlichten. met een glasvezel netwerk hebben we daar geen last van. Kortom: klaar voor een toekomst waarin we intensief gebruik gaan maken van internet.

Hoeveel televisies kan ik aansluiten?

Bij alle particuliere providers is het mogelijk om 4 HD-ontvangers aan te sluiten op jouw glasvezelverbinding. Daarnaast kan er op 5 smartphones/tablets/laptop’s tegelijkertijd TV worden gekeken via de app. Dit is ook weer casten naar een televisie (bijvoorbeeld met Chromecast), waardoor je in principe een gratis televisie-ontvanger creeërt. De ChromeCast is overigens verkrijgbaar in onze winkels.
Voor zakelijke toepassingen is het mogelijk om meer dan 4 televisie-ontvangers aan te sluiten, bijvoorbeeld in hotels.

Kan ik mijn telefoonnummer en e-mailadres behouden?

Het vaste telefoonnummer kan in alle gevallen geporteerd worden naar de nieuwe provider.
Als je een provider-onafhankelijk e-mailadres hebt zoals @gmail.com of @outlook.com of @live.nl of @icloud.com (en nog vele anderen) dan heeft dit geen gevolgen bij het overstappen naar een glasvezelprovider.
Echter wanneer je nu een provider-gebonden adres hebt zoals @home.nl of @ziggo.nl of @kpn-planet.nl of @hetnet.nl dan is dit helaas niet mee te nemen naar de nieuwe provider.
Sommige providers bieden de mogelijkheid om jouw oude e-mailadres (tegen betaling) te blijven gebruiken. Wij kunnen jou echter ook helpen met de overstap naar een provider-onafhankelijk e-mailadres zoals Google. Dan zetten we alle e-mailmappen + contacten over en stellen we alles weer voor je in. We kunnen dan ook jouw huidige contacten op de hoogte brengen van de wijziging van je adres.
Ben je een bedrijf?
Neem dan eens contact met ons op over een eigen domeinnaam – dan kan je netjes mailen met @jouwdomeinnaam.nl, zoals @forcys.nl.

Kan ik radiozenders ontvangen?

ja, dat kan via de nieuwe televisie-ontvanger bij alle providers. De zenders verschillen wel per provider.

Hoeveel televisieprogramma’s kan ik tegelijkertijd opnemen?

Je kan onbeperkt tegelijkertijd programma’s opnemen, echter tot een maximum van 250 uur.
Het opnemen gebeurt in de cloud. De opgenomen uitzendingen kunnen vervolgens op alle apparaten teruggekeken worden, ook op de app van jouw glasvezelprovider. Bij sommige providers/zenders heb je ook de mogelijkheid om bij het terugkijken reclames door te spoelen.

Dorpen in Súdwest-Fryslan die meedoen aan het project

De volgende dorpen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben kans om voor 8 juni de 35% grens te behalen en aangesloten te worden op glasvezel internet: