Hoe je bedrijf bereikbaar blijft tijdens de corona-pandemie

Waar thuiswerken tot kort geleden nog een hippe notie uit de toekomst leek, is het plotseling een noodzaak geworden om de maatschappij te beschermen tegen een ramp van wereldwijde proporties. Laptops, webcams, microfoons en extra beeldschermen voor een thuiswerkplek zijn op dit moment niet aan te slepen. Al je collega’s werken veilig thuis en je hebt intern contact via Microsoft Teams, WhatsApp en telefoongesprekken via privénummers, maar  hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf bereikbaar blijft voor jouw klanten?

Met VoIP-telefonie zit je niet vast aan je werkplek op kantoor

Op je bureau staat je computer met beeldscherm en een telefoon. Dat lijkt heel statisch en definitief: die kan je niet meenemen naar huis. Een VoIP-telefoon heeft echter alleen maar internet nodig om te kunnen bellen en het maakt niet uit of hij nou op kantoor of bij je thuis staat. De makkelijkste oplossing is dus gewoon om de stekker er uit te trekken, het ding bij z’n oor te pakken en mee naar huis te nemen. Probleem opgelost.

Dat is wel een erg rigoureuze oplossing en je collega’s zullen je vast raar aankijken als je dat doet.

Een elegantere oplossing: Mobiele VoIP

Hoe anders zal dat zijn als je onze Vialer app op jouw mobieltje laat zien. Daarmee kan je namelijk met een druk op de knop wisselen van bereikbaar zijn op je werktelefoon of op je mobieltje. en ook kan je met je bedrijfsnummer bellen en gebeld worden.

Met onze softphone kan je zelfs met je laptop of computer bellen, door in te loggen op webphone.vialer.nl. Je hebt alleen een microfoon nodig; die zit standaard in je laptop of webcam.

Onbereikbaar zijn door storingen is uit de tijd

Goed ingestelde bedrijfstelefonie verkleint de kans dat je onbereikbaar bent ten gevolge van een storing (of een ramp).

Heb je een internetstoring, dan bel je VoIP via mobiel met een druk op de knop. Is de telefoon kapot? Dan schakel je moeiteloos over naar een andere.